Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Velnezers (Čortoks)

Šķeltovas pagasts, Krāslavas novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts
Ir jauka, saulaina rudens diena. Saulīte liek smaidīt. Mēs dodamies uz vienu no Latgales brīnumskaisto vietu, Velnezeru. Kurš atrodas ceļa posmā Aglona-Krāslava.Jau pats ceļa posms līdz Čortokam spēj ieinteresēt. Šajā ceļa posmā atrodas divi ezeri, kuriem pa vidu ir ceļš. Braucot šiem ezeriem pa vidu rodas tāda sajūta, ka braucam pāri tiltam. Tālāk seko straujšs pagrieziens, visapkārt pasakains mežs. Pagriežamies uz priežu meža ieskautā, grantētā ceļa paceļamies nedaudz uz kalniņa un ieraugam stāvvietu, kura ir domāta autobusiem. Pa koku galotēm klusām un mierīgi šalc vējš un, kaut kur tālumā čivina putņš. Dodoties tālāk pa ceļu, mēs ieraugām plašu autostāvvietu, un tiešu tai pretī paveras skats uz Čortoku.Ne mirkli nekavējoties dodamies tuvāk ezeram. Mēs ejam, pa dēlīšu klātu ceļu un trepēm. Ejot aizvien tēlāk paveras, aizvien, gleznaināks skats. Jā, mēs bijām pārsteikti par Velnezera, izteikti zaļo krāsu. Skats tiešām priecē ne tikai acis, bet arī dvēseli. Pieejam pavisam tuvu ezeram, atspiežamies pret koka margām un veramies zaļā ūdens dziļumā. Ūdenim, burtiskā nozīmē, var redzēt cauri, un tur apakšā ir baltas smiltis, un re, arī maza zivtiņa papeld mums garām. Tad paveramies uz horizontu un ieragam šo rudenīgi gleznaino ainu, un tad, tikai, gribas paņemt tīru papīra lapu, otiņu, krāsas un uzgleznot šo skatu. Nu, bet tā kā mums nesanāk uzgleznot šo skatu, tā mēs nolemjam apiet apkārt visam ezeram. Ejot apkārt ezeram gribas uzmest skatu uz skaistajām koku galotnēm, uz ezera mazajiem viļņu vizuļiem. Šeit ir tik labi un mierīgi, vieglais rudens vējiņš nomierina, šajā mirklī gribas uzkavēties šeit daudz ilgāk. Jā, ceļiniek, Tu to arī vari, jo 200m tālāk aiz stāvvietas, atrodas Jazikas ezers, speciāli iekārtota atpūtas vieta, šeit, Tu, pats vari sakurināt ugunskuru, uzcept varbūt kādu desiņu, un, ja ir vēss arī pasildīties, bet saulainā vasaras dienā atveldzēties ezera ūdenī. Tāpēc, tevi jau gaida Latgales, priežu meža ieskautais, Velnezers (Čortoks), brauc pats un līdzi ņem draugus, lai ir jautrāk!
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti Ezeri
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 14067
Meklēšanas rezultātos parādīts : 59530


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Iron Design, SIA
Iron Design, SIAKalto metālizstrādājumu priekšrocības ir oriģinalitāte, neatkārtojamas formas, estētiskums un neapšaubāmi greznums, kas kalpos gadiem ilgi. Nekas cits nepadarīs Jūsu māju, dārzu, dzīvokli vai biroju tik oriģinālu un greznu, kā kalti metālizstrādājumi.
Acrulat, SIA
Acrulat, SIAMākslīgā akmens apstrāde un tirdzniecība, makslīgā akmens izlietnes, virutves virsmas, galda virsmas. Mākslīga akmens mēbeles.
Mēnesnīcas, viesu nams
Mēnesnīcas, viesu namsViesu māja Mēnesnīcas, atrodas Grīvas upes krastā, piedāvājam naktsmītnes,kamīnzāle līdz 30 personām, sauna, labiekārtota virtuve, ugunskura vieta, volejbola laukums.
Nordmen, veikals
Nordmen, veikalsEleganti biznesa, klasiski ikdienas uzvalki ir piemēroti cilvēkiem, kas lieliski izskatīties, ērti justies. Vīrietis uzvalkā no Nordmen jutīsies pārliecināts un stils būs perfekts.
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnika
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnikaŠobrīd mūsu klīnikā ir nodarbināti vairāk kā 30 cilvēki, 29 no tiem ir medicīniskais personāls – ārsti, speciālisti un māsas. Mēs apkalpojam kā privātpersonas, tā arī uzņēmumus, piedāvājot plašu veselības aprūpes un profilakses pakalpojumu klāstu.
Rubīni, apartamenti
Rubīni, apartamentiBrīvdienu apartamenti Rubīni ir jauka un mājīga atpūtas vietiņa Ventspils viesiem. Pavisam 5 numuri iekārtoti kā atsevišķi labiekārtoti 2-3 istabu dzīvoklīši.
Silamalas, atpūtas komplekss
Silamalas, atpūtas komplekssKomplekss atrodas meža ielokā, pašā kalna galiņā, ainaviskā vietā - Milzkalnē, tikai 60km attālumā no Rīgas. pie mums varat aizbēgt, no pilsētas kņadas un baudīt mieru un klusumu, relaksējies pirtiņā, vai izkarsējies karstajā kublā un baudi veldzējošu peldi baseinā.
Bruņinieku muiža, viesu nams
Bruņinieku muiža, viesu namsViesu nams Mednieku pirts. Plašajā banketu zālē nosvinēsiet savas kāzas, jubileju, dzimšanas dienu vai citas jebkuras ģimenes svinības.
Trutzi Baltic, SIA
Trutzi Baltic, SIATrutzi Baltic ir daļa no lielās Trutzi grupas - metāla mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības uzņēmuma, kas piedāvā plašu metāla izstrādājumu klāstu, tostarp metāla caurules, metāla loksnes ,metāla konstrukcijas, tērauda sijas, profilus, armatūru, leņķus , stabus, 3D paneļu žogus un žogus.
Visi banneri