Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Dāvida dzirnavu avotu ūdenskritumi

Vaives pagasts, Cēsu novads, Latvija
 
VissPiedāvājumi
Apraksts
Augstums: Parasti tiek norādīts, ka šo ūdenskritumu augstums ir 7 metri. Šāds varētu būt kopējais pār laukakmeņiem krītošā ūdenskrituma (krāces) augstums tuvāk dzirnavu ēkai. Savukārt pār dolomīta slāņiem krītošā ūdenskrituma augstums ir ap 1,6 m. Platums: Avoti izplūst ap 70 m platā joslā, taču to nevar uzskatīt par ūdenskrituma platumu. Pār dolomītiem krītošā ūdenskrituma platums ir ap 1 metrs. Ūdenstece: Dāvida dzirnavu avoti, kuri tūlīt ieplūst Vaives upē Pieejamība: Viegli pieejams ir pār laukakmeņiem krītošais ūdenskritums. Uz dzirnavām no Rīgas - Alūksnes šosejas nogriežas maz lauku ceļš - to gan nav viegli ievērot - es vienmēr pabraucu garām. Savukārt uz dolomīta ūdenskritumu pagaidām nav ierīkota tūristu taka, tāpēc tās aplūkotājam var gadīties pa ceļam ievelties košajos avota dubļos, kurus ir ĻOTI grūti izmazgāt no drēbēm. Labāk nemēģiniet turp iet. Atrašanās vieta: Cēsu rajons, Vaives pagasts, netālu no Vaives, Vaives upes kreisā krasta stāvajā nogāzē Apraksts: Pie Dāvida dzirnavām Vaives krastā izplūst daudz avotu, kuru ūdens satur dzelzs sāļus. Tāpēc nelielo strautiņu gultni izklāj koši orandžbrūnas nogulsnes. Vietās, kur strautiņi pa stāvajām Vaives ielejas nogāzēm krīt pār laukakmeņiem, veidojas neparasti, koši orandži ūdenskritumi. Laukakmeņi, iespējams, šeit nonākuši mākslīgi, būvējot dzirnavas. Savukārt nomaļāk atrodas koši krāsots, vertikāls dolomīta ūdenskritums ar vairākām pakāpēm - tas ir dabiski veidojies. Šie nav Latvijas lielākie ūdenskritumi - bet vieni no neparastākajiem gan.
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresŪdenskritumi

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 10328
Meklēšanas rezultātos parādīts : 40805


Acrulat, SIA
Acrulat, SIAMākslīgā akmens apstrāde un tirdzniecība, makslīgā akmens izlietnes, virutves virsmas, galda virsmas. Mākslīga akmens mēbeles.
Ergoss, SIA, būvmateriālu tirdzniecība
Ergoss, SIA, būvmateriālu tirdzniecībaErgoss. Koksnes plātņes - saplāksnis, mēbeļu plātnes, OSB plātnes. Dažādu finieru veidu zāģēšana. Mēbeles pēc pasūtījuma.
Kaņepītes, ZS, bioloģiskā lauksaimniecība
Kaņepītes, ZS, bioloģiskā lauksaimniecībaZemnieku saimniecība "Kaņepītes" bioloģiski audzē un ražo dazāda veida graudu produkciju no kviešiem, rudziem, miežiem, auzām, griķiem, zirņiem un ķimenēm. BIO milti, graudi, pārslas u.c. Brauciet ar saviem traukiem uz saimniecību pēc produkcijas, dabūsiet patīkamu atlaidi!
Big Ben, nocenota sadzīves tehnika
Big Ben, nocenota sadzīves tehnikaLielāka daļa preču, ko mēs piedāvājam, ir nocenotas (graded). Daudzas no precēm, ko mēs pārdodam, ir jaunas. Garantijas serviss, bezmaksas piegāde.
Dalss & Co
Dalss & CoPreces mājai un dārzam, puķu sīpoli un sīpoliņi, gumi, sakneņi, ziemcietes podos, hortenzijas, graudzāles, garšaugi, augāugi, sēnes, micēlijs, koku stādi. Mājas tekstils, preces gultas veļa, virtuves piederumi un daudz kas cits.
Kempings Sīļi, kempings
Kempings Sīļi, kempingsČetrvietīgas mājiņas, pirts, piknika vietas. Jūras stāvkrasts, Jūrkalne 5 km.
Lumag Machinery Baltic
Lumag Machinery BalticJaudīga un kvalitatīva malkas sagatavošanas tehnika. Benzīna dzinēja, elektromotora un traktora piedziņas profesionālie, hidrauliskie malkas skaldītāji.
EST Tehnoloģijas, SIA, svaru tirdzniecība un remonts
EST Tehnoloģijas, SIA, svaru tirdzniecība un remontsVisa veida svaru tirdzniecība un remonts. Svari tirdzniecībai, mājai, noliktavām, medicīnai, kraušanas pakalpojumiem, laboratorijām un daudz kam citam.
Svaigu zivju un Sushi veikals, Sushifish.lv Jūrmala
Svaigu zivju un Sushi veikals, Sushifish.lv Jūrmala Vienmēr svaigas zivis - zvejniekciemos kūpinātās zivis, zivju produkti, jūras veltes, delikateses un pašu gatavoti SUSHI!Gatavojam izcilas kvalitātes Suši no svaigākajām zivīm - sushi ar lasi (philadelphia roll, phialadelphia lux, sakecheese maki, spicy ...), sushi ar tunci (Teka maki...), sushi ar tīģergarnelēm (Ebi roll, Ebi maki...), sushi ar ..... :)Esat laipni gaidīti Svaigu zivju un Sushi veikals / Sushi&Fish Dubultu pr. 18, Jūrmala.
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejsRīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir vecākais publiskais muzejs Latvijā un Baltijā, kā arī viens no vecākajiem Eiropā. Muzejs atrodas Vecrīgā, ievērojamā 13.–20. gs. arhitektūras piemineklī – Rīgas Doma ansamblī.
Visi banneri