Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Ieriķupītes ūdenskritumi

Ieriķi, Drabešu pagasts, Cēsu novads, Latvija
 
VissPiedāvājumi
Apraksts
Ieriķupītes ūdenskritumi Var strīdēties, vai izbūvētie celiņi nav atņēmuši šiem ūdenskritumiem pirmatnīgo burvību - bet te jāatceras, ka jau senatnē Ieriķupītē bija uzceltas ūdensdzirnavas, un upītes ieleja bija “apdzīvota”. Toties tagad ūdenskritumus var aplūkot visi - pat tie, kuri baidās no ērcēm, krūmiem un dubļiem. Liels mīnuss šo ūdenskritumu skaistumam ir piesārņotā Ieriķupīte - pie ceļa, pie lielā ūdenskrituma gaisā ir jūtama nelāga smaka. Bet lai šīs piezīmes Jūs nemulsina - šos ūdenskritumus noteikti ir vērts redzēt! Upe: Ieriķupīte (Grūba) Pieejamība: Ļoti vienkārši - nolieciet mašīnu pie krodziņa, un noejiet pie ūdenskrituma pa koka celiņu. Beidzamie divi ūdenskritumi atrodas tālāk un līdz tiem izbūvētie koka celiņi gan nesniedzas. Atrašanās vieta: Cēsu rajona Amatas pagastā, Ieriķu centrā, uz Ieriķupītes lejpus Vidzemes šosejai. Grūbas (Ieriķupītes) pirmais ūdenskritums *** Augstums: 2,4 m Platums: 7,5 m Apraksts: Ūdenskritums esot nostiprināts, tādēļ uzskatāms par daļēji mākslīgu. Tomēr iekļāvu to Latvijas izcilāko ūdenskritumu sarakstā. Grūbas (Ieriķupītes) otrais ūdenskritums ** Augstums: Ap 0,3 m Platums: 6,3 m Apraksts: Skaista, neliela dolomīta kāplīte. Grūbas trešais (Lielais) ūdenskritums **** Augstums: Ap 1,9 m Platums: 7 m Apraksts: Viens no skaistākajiem Latvijas ūdenskritumiem, kuru ir vērts aplūkot jebkurā gadalaikā. Pie šī ūdenskrituma ir izbūvēta populāra fotografēšanās vieta, ko dēvē par “Titāniku”. Blakus ūdenskritumam no klintīm izplūst arī sīki, dzelzi saturoši avotiņi, kuri izgulsnējuši koši orandžas nogulsnes. Grūbas (Ieriķupītes) ceturtais ūdenskritums * Augstums: Ap 0,15 m Platums: Ap 4 m Apraksts: Neliela dolomīta kāplīte. Grūbas (Ieriķupītes) piektais ūdenskritums * Augstums: Ap 0,15 m Platums: Ap 4 m Apraksts: Neliela dolomīta kāplīte. Grūbas (Ieriķupītes) sestais ūdenskritums * Augstums: Ap 0,15 m Platums: Ap 4,2 m Apraksts: Neliela dolomīta kāplīte. Grūbas (Ieriķupītes) septītais ūdenskritums ** Augstums: Ap 0,7 m Platums: Ap 7 m Apraksts: Samērā iespaidīgs ūdenskritums.
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresŪdenskritumi

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 10493
Meklēšanas rezultātos parādīts : 41800


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Ances Dizains, apģērbu apdruka
Ances Dizains, apģērbu apdrukaPiedāvājam apģērbu apdrukas un izsūšanas pakalpojumus. Viss mūsu mājas lapā redzamais sortiments paredzēts apdrukai un izšūšanai. Lieliem pasūtījumiem arī nodrošinam bezmaksas piegādi Rīgas robežās.
Lilaste, atpūtas komplekss
Lilaste, atpūtas komplekssKomfortabli viesnīcu numuri, un guļbūves namiņi, banketu zāle, kamīnzāle, kurās varat pavadīt gan svētkus, gan seminārus – tas viss vienmēr ir Jūsu rīcībā.
Garāža, bārs - restorāns
Garāža, bārs - restorānsBārs/restorāns „Garāža” ir neparasta vieta mazajā Vecrīgas Aldaru ielā, kur, iekārtojoties ērtajos mašīnu sēdekļos pie bāra vai vilcienu krēslos terasē, izbaudīt patiesi izcilu maltīti, reibinoši garšīgus kokteiļus, kā arī dzīvās mūzikas, sporta spēļu, DJ un koncertierakstu vakarus.
Mārkulīči, medību sporta un atpūtas vieta
Mārkulīči, medību sporta un atpūtas vietaMārkulīču āra šautuvēs var izmēģināt dažādus medību šaujamieročus, šaušanu ar loku, apgūt zināšanas pie prasmīga šaušanas instruktora. Te ir sporta laukumi, neparastas brīvā kritiena šūpoles, kā arī iespēja nakšņot mājīgā viesu namiņā ar pirti.
Photon L Baltic, apgaismes tehnika
Photon L Baltic, apgaismes tehnikaVisdažādākā pielietojuma LED apgaismojuma produkciju – dažāda veida spuldzes, prožektorus un ielu gaismekļus. Uzņēmuma „Photon - L" vīzija ir zaļāka nākotne, samazinot enerģijas patēriņu.
Ligas, viesu nams
Ligas, viesu namsTikai 10. minūšu braucienā no Rīgas, Jūs nokļūsiet viesu namā Līgas, kas atrodas Ķekavā. Lai Jūs justos, kā mājās, esam padomājuši par visu, līdz pēdējam sīkumam. Īsta pirtiņa, vēss baseins un veldzējošs dīķ
Unce, viesu nams
Unce, viesu namsAtrodamies tūristiem izdevīgā vietā 200 metrus no Valmieras autoostas. Mūsu klientiem tiek piedāvāta iespēja izbaudīt mieru un klusumu. Nakšņošanai piedāvājam skaistus numuriņus, kā arī iespēju pašam pagatavot sev vēlamo maltīti.
Kalndruvas bloks, SIA, labiekārtošana, apzaļumošana
Kalndruvas bloks, SIA, labiekārtošana, apzaļumošanaKalndruvas bloks. Bruģakmeņi, betona bloki, keramzītbetons, betons. Teritorijas apzaļumošana, dārzu ierīkošana, to tālāka kopšana.
Pa Laimes Taku, pansija
Pa Laimes Taku, pansijaPiedāvājam pie mums dzīvot staigājošiem pensionāriem, kas paši tiek galā ar sevi, dzīvošana vienvietīgās istabiņās ēkas pirmajā un otrajā stāvā, otrajā stāva ir arī dažas istabiņas ar dušu un tualeti iekšā, šīs istabiņas ir dārgākas - 270 eiro mēnesī, parastās istabiņas - 250 eiro
Visi banneri