Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Pokaiņi

Pokaiņi

Naudītes pagasts, Dobeles novads, Latvija
(+371) 29425312
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts
Gadu tūkstošiem ilgi akmens un koks ieņēma cilvēku dzīvē nenovērtējamu vietu – gan saimnieciskajā, gan garīgajā dzīvē. Akmenī ieslēpies stāsts par cilvēka dzīvi. Visi liktie un iezīmētie akmeņi svētkalnos, pie dzīves vietām, dravās, kalpojuši vienotai gudrībai cilvēku apdzīvotajā pasaulē. Akmeņos iekaltās zīmes, no akmeņiem veidotie apļi pauž mūžīgu kustību un mūžīgu atkārtošanos, noslēgtību, pilnību. Kopš cilvēces pirmsākumiem akmens un koks ir vieta, pie kuras ziedots, upurēts, lūgts – akmeņi uz savām kumpajām mugurām nes cilvēces likteni – gan lielie megalīti, gan daudz mazāki – kādi nu kurā vietā uz mūsu planētas tie ir. Daudzas senās kultūras sakrālajā jomā nav atstājušas nekādu citu informāciju kā tikai simbolu sistēmu. Te visvairāk izmantoti akmeņi- to mūžs nav salīdzināms ne ar vienu citu materiālu, kā arī to fizikālās īpašības un nozīme dziedniecībā, astroloģijā, reliģijā. Cik leģendu nav sacerēts par akmeni – tā rašanos. Kādi nosaukumi tiem nav doti – arī latviešu folklorā un mitoloģijā. Pasaule, dzīvība, cilvēki un gudrība ir vienoti jēdzieni, kas senatnē apzīmēti ar *koka* zīmi – ornamentu. Bet dabā – ar akmens salikumiem. Akmens – pamats, mūžība: aiz trejdeviņiem kalniem, aiz trejdeviņām jūrām guļ liels akmens, ik pa tūkstoš gadiem reizi pie tā atlido mazs putniņš un noslauka savu knābīti – kad akmens būs sadrupis – būs pagājis mirklis no mūžības. Tā vēsta kāda mūsu filozofiskā pasaka. (Ilze Blaua).
Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresSvētvietas Skatīt vairākPokaiņu mežs - raksti presē Pokaiņi - atradumi, mīklas, minējumi. Ivars Vīks Skatīt vairākEs nedzīvoju parādību ielejā. Anita Biseniece Skatīt vairākNav otras tādas vietas 2.d. Ivars Vīks Skatīt vairākPokaiņos skaidrojas. Māris Atgāzis Skatīt vairākPokaiņu noslēpums. Rišards Griškjans Skatīt vairākPokaiņi paši sevi spēj aizsargāt. Anita Banziņa Skatīt vairākSeno latvju un baltu kultūra - raksti presē Saulstari mākoņu spraugā. Ivars Vīks Skatīt vairākPokaiņos vēl būs daudz pārsteigumu. Ināra Kaija Skatīt vairākEkspedīcija uz Pokaiņiem. Andris Petrovs Skatīt vairākPokaiņu gidi Elmārs Ozoliņš Skatīt vairākIlze Blaua Skatīt vairākAsja Ramate Skatīt vairākAina Veidemane Skatīt vairāk   Pokaiņi mostas. Anita Biseniece Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 140351
Meklēšanas rezultātos parādīts : 343359


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Imantas Tirgus, SIA
Imantas Tirgus, SIATirgus ir vieta, kur cilvēks var izmantot dabas dotās piecas maņas, un Imantas tirgus ir vieta, kur satiekas Latvijas reģionu garšas. Apvienojot šīs garšas kopā, tirgus sniedz iespēju izbaudīt neaizstājamu garšu un sajūtu devu.
Aivars Neško, pieminekļu darbnīca
Aivars Neško, pieminekļu darbnīcaAkmeņkalis Aivars Neško, strādā jau kopš 1978. gada. Izgatavo pieminekļus no Latvijas laukakmens, kā arī no importēta granīta un marmora. Panākumu atslēga – individuāla pieeja darbam, uzklausām klienta vēlmes un atrodam vispiemērotāko risinājumu!
Cigoriņš IU, darbnīca
Cigoriņš IU, darbnīcaAkmens apstrāde un pieminekļu izgatavošana un uzstādīšana visā Latvijā.
Vīteri, viesu nams
Vīteri, viesu namsBrīvdienu māja pie gleznainā Adamovas ezera. Īsta lauku pirts. Blakus Sarkankalna slēpošanas trase ar pacēlājiem. Ekskursijas pie apkārtnes amatniekiem.
Credo, autoskola
Credo, autoskolaAutoskola Credo, darbojas Latvijas tirgū jau 12 gadus un sevi esam pierādījuši, kā tirgus līderis, apmācot vairāk nekā 22 000 kursantus. Mūsu autoskolā Jūs iemācīsieties vadīt transportlīdzekli un justies uz ceļa droši, kā arī radīt šo sajūtu citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.
Ūši, kempings
Ūši, kempingsKolkasraga tuvums, jūras un priežu smaržas piesātināts gaiss, sena vēsture un savdabīga vietas identitāte ir Kolkas rakturiezīmes, kuras uzsūkušas sevī arī Ūšu sēta un tās cilvēki. Piedāvājam iepazīt Kurzemes tālākā ziemeļu stūra identitāti izbaudot nesteidzīgu atpūtu jūras tuvumā.
Prezentreklāma, SIA
Prezentreklāma, SIAPrezentreklāma. Dāvanas un suvenīri. Biznesa dāvanas, aksesuāri. Poligrāfija. Vairumtirdzniecība. Interneta veikals.
Mežotnes pils, pils
Mežotnes pils, pilsMežotnes pils jeb bijusī Mežotnes muižas kungu māja (Mesothen) atrodas Bauskas novada Mežotnes pagastā,Mežotnē. To klasicisma stilā pēc Pēterburgas galma arhitekta Džakomo Kvarengi meta uzcēla Johans Georgs Ādams Berlics 1798. - 1802. gados. Netālu atrodas bijušās muižas ēkas - kalpu māja, staļļi, pārvaldnieka māja un klētis. No 1797. līdz 1920. gadam Mežotne bija Līvenu dzimtmuiža.
Reness R, mēbeles
Reness R, mēbelesReness R. Mēs izstrādājam un realizējam individuālus mēbeļu projektus kā arī sniedzam konsultācijas telpu interjera papildināšanā. Dizains, funkcionalitāte, kvalitāte!
Visi banneri