Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Pūdnīku skūla, keramika

Pūdnīku skūla, keramika

Akminīši, Kaunatas pagasts, Rēzeknes novads, Latvija, LV-4622
(+371) 26695877 - Evalds Vasilevskis
(+371) 29106193 - Staņislavs Viļums
(+371) 29466372 - Aivars Ušpelis
(+371) 26462413 - Ilmārs Vecelis
(+371) 29241488 - Lilija Zeiļa
(+371) 29239368 - Aiga Dātava
(+371) 20207533 - Valentīns Petjko

TĀ TAPA PŪDNĪKU SKŪLA

01.08.2003
Evalds Vasilevskis
Amatnieki

Mans dialogs ar mālu sāka veidoties "Latvijas keramikā" 1976. gadā. Togad liktenis mani saveda ar Jāni Pujātu. Viņš kļuva par manu skolotāju.
Latgales keramikas studija, ko nodibināja J. Pujāts Rēzeknē, mums, jaunajiem, kļuva par skolu. Viņa vadībā auga mūsu varēšana un no šīs studijas izveidojās jauno keramiķu paaudze, kurai bija jāsaglābj Latgales keramika.

Lielas nākotnes cerības saistījām ar Latgales keramikas izstādi Maskavā 1982. gadā. To Jānis Pujāts bija izcīnījis un šī izstāde tika pieskaņota starptautiskajam mākslas kritiķu un zinātnieku simpozijam. Savas korekcijas izstādes norisē ieviesa Rēzeknes kompartijas komiteja un kultūras nodaļa, kā ari Latvijas mākslinieku savienība. Mums bija jācīnās lai tiktu uz Maskavu apskatīt šo lielāko keramikas izstādi pēc 2. pasaules kara. Es biju to starpā, kuriem nebija vēlams tur atrasties pašiem.

turpināt lasīt ...
Indāni, lauku māja
Indāni, lauku mājaLauku māja, pirts, lauku saimniecība (bioloģiskā lauksaimniecība). Izjādes ar zirgiem, ekskursijas pa lauku saimniecību. Seno darbarīku kolekcijas.
Labs virziens, SIA
Labs virziens, SIAPakalpojumā ietilpst grāmatvedības pirmdokumentu sakārtošana un reģistrēšana, finanšu atskaišu sagatavošana un iesniegšana Valsts ieņēmumu dienesta EDS sistēmā, Centrālās Statistikas pārvaldes e-pārskatu sistēmā un citās institūcijās pēc nepieciešamības.
Ratatui, franču restorāns
Ratatui, franču restorānsEsat laipni gaiditi nobaudīt franču ēdienus romantiskā un elegantā atmosfērā. Patīkamā franču mūzikas pavadījumā varēsiet baudīt francijas sieru un vīnu. Gaidām Jūs kopā ar ģimeni un draugiem izbaudīt dzīvi.
Vilar Hotel, viesnīca
Vilar Hotel, viesnīcaViesnīca Vilar Hotel SPA atrodas Aizkrauklē, 90 km no Rīgas. Tieši šeit Jūs varat aizmirst par pilsētas burzmu, patiesi atpūsties un relaksēties savu mīļo draugu un ģimenes lokā. Viesnīcas Vilar īpatnība ir mājīgi numuriņi, atrašanās vieta, SPA centrs, trenežieru zāle un tenisa korti.
Rundāles Dzirnavas
Rundāles DzirnavasRundāles ūdens dzirnavu muzejs dod ieskatu redzēt un saprast pagājušā gadsimta ūdensdzirnavu darbību un tās būtību. Ūdensdzirnavas izkārtojušās piecos stāvos un ļauj izsekot dzirnavu malšanas procesam - no graudiem līdz miltiem. Alus darītava, degustācijas, ūdens inventāra noma, telpas pasākumiem.
Pārcelšanās24.lv, pārvietošanās serviss
Pārcelšanās24.lv, pārvietošanās servissPārcelšanās24.lv piedāvā dažādus pārvākšanās servisa pakalpojumus visā Latvijā un Eiropā.
Raunas lauktehnika, SIA, metālapstrāde
Raunas lauktehnika, SIA, metālapstrādeMetāla dekoratīvie izstrādājumi. Dārza mēbeles. Sētas, vārti, kāpnes un margas. Iebūvējamās mēbeles. Iespēja pasūtīt mēbeles, interjera elementus pēc individuāla projekta.
BKB Birojs, SIA, grāmatvedības pakalpojumi
BKB Birojs, SIA, grāmatvedības pakalpojumiSIA „BKB Birojs” strādā grāmatvedības pakalpojumu jomā, izmantojot savas zināšanas un pieredzi. Mūsu darbības laikā grāmatvedības sfērā mūs ir izvēlējušies vairāk kā 90 uzņēmumu vadītāji. Ar katru gadu mūsu klientu skaits palielinās.
Griva Group, būvmateriāli
Griva Group, būvmateriāliBūvķīmija, hidroizolācija, blīvēšanas, līmēšanas materiāli, epoksīdi, betona remonta materiāli, PVC membrānas.
Burtnieki, viesu māja
Burtnieki, viesu mājaViesu nams Burtnieki atrodas apmēram 120 km no Rīgas un 25 km no Valmieras, teikām apvītā Burtnieka ezera krastā. Piedāvājam atpūtu no pilsētas kņadas un trokšņiem, izbaudot klusumu mūsu nelielajā parciņā.  
Visi banneri