Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Trīs brāļi, apskates objekts

Mazā Pils iela 17, Rīga, Latvija
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts
Viens no viduslaiku dzīvojamo ēku paraugiem, kurā ietilpst trīs ēkas, kas celtas uz šauriem zemes gabaliem. Ēkas fasādes un interjeri labi raksturo dažādo laika posmu arhitektūras attīstību. Ēka Mazā Pils iela Nr.17 ir vecākā dzīvojamā mūra ēka Rīgā, kurā ir saglabājies manteļskurstenis. Tā būvēta 15. gadsimta beigās, kad Rīgai nodibinājās ciešas saites ar Nīderlandes tirgotājiem un pilsētas arhitektūrā sāka parādīties Nīderlandes arhitektūrai raksturīgās renesanses iezīmes. Fasāde akcentēta ar pakāpjveida zelmeni un gotisku nišu. Ēka Mazā Pils ielā Nr.19 savu veidolu ieguvusi 1646. gadā, bet ēka Mazā Pils ielā Nr.21 savu izskatu ieguvusi 17.gs. beigās. Ēku fasādes akcentētas ar frontoniem un portāliem. Namu bēniņos ir bijušas noliktavas. Komplekss restaurēts 1955-1957. gadam arhitekta P. Saulīša vadībā. Restaurācijas laikā apvienoti ēku iekšpagalmi, kur atrodas sienā iemūrēts vecākais Rīgas ģerbonis un akmens portāli. “Trīs brāļos” atrodas Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija un Arhitektūras muzejs.
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresApavi    Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 16909
Meklēšanas rezultātos parādīts : 261663

Gundega-E, SIA
Gundega-E, SIADzijas, zeķu dzijas, vilnas dzijas, alapka dzijas, angoras dzijas, mohēras dzijas, merīno dzijas, kokvilnas dzijas, makramē dzijas, turcijas dzijas, raibas dzijas, pašraksta dzijas, akrila dzijas, dzijas bērniem. Adīšanas piederumi.
Lauvas Tūrs Transports, SIA
Lauvas Tūrs Transports, SIAUzņēmums lauvastūrs piedāvā nomai ne tik vien mikroautobusus un autobusus, bet arī vieglās automašīnas un piekabes.
Viduslaiku izklaides
Viduslaiku izklaidesSIA "Niedru lija" piedāvā atraktīvas izklaides viduslaiku garā - šaušanu ar loku, arbaletu, cirvja un šķēpa mešanu, monētu kalšanu. Mūsu arbalets ir viduslaiku arbaleta atdarinājums (~ 14.gs.), metamie cirvji - 13.gs. Vācu kaujas metam
Ekostandarts tehnoloģijas, SIA
Ekostandarts tehnoloģijas, SIAEkoStandarts Tehnoloģijas ir notekūdeņu attīrīšanas iekārtu ražotājfirma jau kopš 2001. gada, kas savas darbības laikā ir veiksmīgi realizējusi vairāk kā 250 projektus.
Dūšeļu kempings laivas
Dūšeļu kempings laivasKempings Dūšeļi pie Babītes ezera piedāvā atpūtu visa gada garumā: distanču slēpošana, ziemas un vasaras cope, laivu noma, SUP noma, velo noma, piknika terases un atpūtas vietas, mājiņas no 2019.g maija
Sniega suņi, braucieni suņu pajūgos
Sniega suņi, braucieni suņu pajūgosMēs piedāvājam arī garākus izbraucienus ziemā, ja sniega daudzums ir pietiekams, cenas sākot no 15.00 €/km. Grupām sākot no 145.00 €/stundā. Varam arī piedāvāt jautru un atraktīvu pasākuma vadītāju, kas aizpildīs gaidīšanas laiku, vai vienkārši izklaidēs Jūs un Jūsu bērnus.
Titan, fitnesa klubs
Titan, fitnesa klubsUzmanību! Akcija. Pērkot abonementu ar laika ierobežojumu uz gadu, cena tikai 15Ls. Sporta klubā TITAN!
Pils, viesu nams un kafejnīca
Pils, viesu nams un kafejnīcaGaršīga maltīte par pieņemamām cenām, banketi un viesību galdi, īsta latviešu pirts.
Hotel Tigra, viesnīca
Hotel Tigra, viesnīcaViesnīca Tigra Cēsu pievārtē Jūs gaidīs, lai sniegtu atpūtu pēc dienas darbiem un aktivitātēm. Īpašus brīžus var baudīt Atpūtas centrā, kurā ir pirts, baseins un banketu-semināru zāle.
Atlas Motors, autosalons - autoserviss
Atlas Motors, autosalons - autoservissAtlas Motors ir neatkarīgs ASV auto uzņēmums: riepu, automašīnu un rezerves daļu tirdzniecība, auto serviss.
Visi banneri