Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Jaņa Rozentāla Saldus Vēstures un mākslas muzejs

Jaņa Rozentāla Saldus Vēstures un mākslas muzejs

Striķu iela 22, Saldus, Saldus novads, Latvija, LV-3801
(+371) 63881547
(+371) 26193485
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Šodien muzeja kompleksā ietilpst četras ēkas, kurās izvietoti - muzeja krājums, mākslas izstāžu zāle, vēstures izstāžu zāle un administrācija. Muzeja sākums meklējams 1947.gadā, kad pieņemts lēmums par tā izveidi. Sākotnējā muzeja bagātība ir Rozentāla laikabiedra Marta Vēja savāktā mākslinieka oriģināldarbu kolekcija.


Viena no kompleksa ēkām ir Rozentāla projektētā dzīvojamā ēka ar darbnīcu, kuras būvdarbi uzsākti 1899.gadā. Izcilais Saldus novadnieks pēc būvdarbu beigšanas šeit uzturējies vien divus gadus (1901/02), savu turpmāko darbību vairāk saistot ar Rīgu. J. Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejs šobrīd ir vienīgā vieta Latvijā, kur skatāmi latviešu glezniecības lielmeistara daiļrades agrīnā perioda oriģināldarbi. Nedaudzās, bet mīļās ģimenes un personīgās lietas sniedz ieskatu mākslinieka tā laika ikdienā.

Šobrīd J. Rozentāla mājā vietu raduši arī latviešu vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku darbi no uzņēmēja Gunta Priedaika veidotās un Saldum dāvinātās kolekcijas.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji    Izstādes, Ekspozīcijas       Izstādes, izstāžu rīkošana       Izstāžu zāles       Muzeja ekspozīcijas       Māksla       Ceļojošās izstādes       Izstādes vai ekspozīcijas apskate speciālista pavadībā (Gidi, gidu pakalpojumi)       Konsultācijas par mākslas krājuma kolekciju (Speciālistu konsultācijas) Kultūra    Tūrisma apskates objekti    Saldus vēsturiskā centra un citu objektu apskate (Ekskursijas)    Rozentāla taka (Pastaigu takas) Tūrisms    "Saldus naudiņas" kalšana (Naudas kalšana)    Nodarbības muzejā skolēniem (Ekskursijas skolēniem)    Kāzu atrakcijas Suvenīri
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 24064
Meklēšanas rezultātos parādīts : 462400


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Dvina, viesu nams
Dvina, viesu namsNaktsmītnes Jēkabpilī - viesu nams Dvina Jēkabpilī. Viesu mājā ir 7 numuri, viesistaba un virtuve. Vienlaicīgi iespējams uzņemt 20 viesus. Pirts ar baseinu un banketu zāle līdz 12 cilvēkiem.
INETA LESĪTE, stiliste
INETA LESĪTE, stilisteLAK vizāžista amata meistare, stiliste Ineta Lesīte. Stilista konsultācijas sievietēm un vīriešiem.Apģērbu, aksesuāru iegāde veikalos.Make-up, make-up apmācības. Dāvanu kartes. Semināri. Lekcijas.
Pļavnieki, veterinārā klīnika
Pļavnieki, veterinārā klīnikaMūsu klīnikās Jūs saņemsiet kvalificētu konsultāciju un medicīnisko palīdzību, īstu sapratni un atbalstu. Jo taču tieši tas ir nepieciešams gan saslimušajiem mīluļiem gan to īpašniekiem.
Sanders, viesu nams
Sanders, viesu namsViesu nams Sanders. Naktsmītne, pirts, relaksācijai - koka baļļa ar ozonu, pieejama velosipēdu noma, blakus viesu namam veikals - kafejnīca.
CEL, būvmateriāli, gāzbetons, ģipškartons, apdares materiāli
 CEL, būvmateriāli, gāzbetons, ģipškartons, apdares materiāliFirma Cel. Progresīvas būvkonstrukcijas. YTONG gāzbetons, FERMACELL ģipškartona plātnes, BIOCLAR bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas.
Lapsas, atpūtas bāze
Lapsas, atpūtas bāzeViesu nams Lapsas, naktsmājas, pirti, baļļa, banketu zāle, telts vietas. Piedāvājums ūdenstūrisma cienītajiem – piecvietīgi katamarāni, kanoe laivas, piegāde.
Amatnieks Dainis Lēgenbergs, kokapstrāde
Amatnieks Dainis Lēgenbergs, kokapstrādePiederumi Jūsu virtuvei, mājai, pirtij, dārzam, kā arī visam pārējam, sākot no koka lāpstiņām un karotītēm, beidzot ar pārvietojamu saunu un mucu, kurā var sildīties cauru gadu.
Upesrūķi, viesu nams
Upesrūķi, viesu namsUpesrūķi. Mūsu viesi var baudīt guļbaļķu lauku mājas svētību un apkārtnes krāšņumu. Pirtiņa sola pēršanos ar bērzu, ozolu, pīlādžu, lazdu un kadiķu slotiņām, zāļu tējas.
Vides tehnika, SIA
Vides tehnika, SIAPlašākais siltumizolācijas materiālu klāsts no pasaulē vadošajiem ražotājiem, celtniecības materiāli, siltumapgādes, santehnikas un gaisa kondicionēšanas risinājumi.
Visi banneri