Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Jāņa Zābera memoriālais muzejs

Jāņa Zābera memoriālais muzejs

Vecais Ceplis, Meirāni, Indrānu pagasts, Madonas novads, Latvija, LV-4826
(+371) 29355123
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Pusceļā starp Praulienu un Lubānu, šosejas malā blakus Aiviekstei stāv sens nams no laukakmeņiem – muzejs Vecais Ceplis. 

Jāņa Zābera muzejs viņa dzimtajās mājās tika atklāts 1973. gada 11. augustā – dziedātāja dzimšanas dienā, tikai dažus mēnešus pēc viņa nāves. Piemiņas koncertu līdzās mājai iekārtotajā koncertestrādē noklausījās vairāk nekā trīs tūkstoši visu paaudžu klausītāju. Vairākus gadus, pieminot izcilo mākslinieku, ap viņa dzimšanas dienas laiku viņa tēva mājās tika rīkoti koncerti. 

Šī sabiedriskā muzeja izveidē iniciatīvu uzņēmās dziedoņa draugs, Lauksaimniecības akadēmijas docents, vēlākais akadēmiķis Sigizmunds Timšāns kopā ar operteātra kolēģi Maiguru Andermani. Lielu atbalstu sniedza vietējie kolektīvi, Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs ar Annu Rudenāju priekšgalā, Zābera draugi un kolēģi. Pašlaik Jāņa Zābera muzejs Vecais ceplis ir Zāberu ģimenes privātīpašums, par kuru gādā dziedātāja brāļa Miervalža meita Gunta Brieze. 

Pīķa dāmas Hermaņa melnā uniforma un Antiņa zelta jātnieka tērps Vecajā ceplī novietoti līdzās Jāņa ģitārai un Zāberu ģimenes vijolei un cītarai, konservatorijas diplomam, citiem dokumentiem, fotogrāfijām un piemiņas lietām.

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji    Muzeja ekspozīcijas    Tūrisma apskates objekti    Ekskursijas Atpūta pie dabas Izbraucieni ar laivām    Telšu vietas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 32653
Meklēšanas rezultātos parādīts : 480183


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Reiss, autoserviss
Reiss, autoservissUzņēmums darbojas no 2008. gada auto apkopes, remonta un rezerves daļu tirdzniecības jomā. Uzņēmumā strādā astoņi pieredzējuši darbinieki. Piedāvājam visu marku vieglo, kā arī komerctransporta līdz 5 t apkopi un remontu.
Hotel De Lita, viesnīca
Hotel De Lita, viesnīcaVienā no skaistākajiem kūrortiem Lietuvā - Druskininkai, darbu uzsāk jauna, moderna, ērta un mājīga, trīs zvaigžņu viesnīca ar klasisko nosaukumu De Lita.
Projekcijas dizains, SIA, Interjera un dizaina salons
Projekcijas dizains, SIA, Interjera un dizaina salonsVirtuves, biroju, dzīvojamo istabu, guļamistabu mēbeles, tirdzniecība. Mēbeļu projekti, mēbeles pēc pasūtījuma. Bīdāmās durvis, gaismas ķermeņi.
Vila VAKARĖ , viesu nams
Vila VAKARĖ , viesu namsVilla VAKARĖ atrodas Palanga zaļās zonas klusā vietā pie City Stadium. Īsa pastaiga uz jūras vai pilsētas centru -15 min. Liels pagalms, skaistas priedes, nojume ar āra kamīnu.
Juris Tumulkāns
Juris TumulkānsKeramiķis Juris Tumulkāns dzīvo un strādā Rīgā, jau 15 gadus vada VEF Kultūras pils Tautas Lietišķās mākslas studiju „Saule”, rīko un piedalās dažādās izstādēs un citos kultūras pasākumos.
Skultes muiža, viesu nams
Skultes muiža, viesu namsSkultes muiža - ideāla vieta kolektīviem pasākumiem, kāzām, sporta spēlēm: viesību zāle, pirts, baseins, kamīnzāle, terase, divvietīgas istabas.
Energetikas, veselības un atpūtas centrs
Energetikas, veselības un atpūtas centrsEnergetikas. Rehabilitācijas centrs pie jūras. Bērnu vasaras nometnes. Pasākumu organizēšana, ēdināšana. Konferenču telpas.
Raunas lauktehnika, SIA, metālapstrāde
Raunas lauktehnika, SIA, metālapstrādeMetāla dekoratīvie izstrādājumi. Dārza mēbeles. Sētas, vārti, kāpnes un margas. Iebūvējamās mēbeles. Iespēja pasūtīt mēbeles, interjera elementus pēc individuāla projekta.
Švinkates, viesu nams
Švinkates, viesu namsViesu māja Švinkates, piedāvā atpūtas zāli ar kamīnu, virtuvi, gultasvietām un pirti. Pie mājas atrodas gleznains dīķis, kurā var arī makšķerēt.
Visi banneri