Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju Bukas

Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju Bukas

Zvanītāju Bukas, Valle, Valles pagasts, Bauskas novads, Latvija, LV-5106
(+371) 26608478
(+371) 65152894
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

No 1985.gada 5.augusta darbojas divu brāļu, aktieru, režisoru Teodora Amtmaņa (1883 -1938) un Alfreda Amtmaņa Briedīša (1885 - 1966) muzejs, kura vēsture un Amtmaņu dzimtas saknes atklātas A. Amtmaņa Briedīša grāmatā „Pretim saulei”(1963).

Šeit bērnības zemē ar Valles ziedošajiem dārziem un dūmakā tītajiem Taurkalnes egļu mežiem meklējams aizsākums brāļu Amtmaņu darba apzināšanai kā visas dzīves jēgas un dzīves pamata vērtībai.

„Zeme jāmīl un jāizkopj, no tās mums nākamie labumi, tur visa mūsu nākotne, mūsu labklājība un prieks. Lai tas būtu par pamatu visiem, kas grib dzīvot un laimi nest savā mājā.” (A.Amtmanis Briedītis)

Pastāvīgā ekspozīcija muzejā iepazīstina ar brāļu Amtmaņu dzimtu, viņu dzīves gājumu, darbību teātra mākslā. Saglabāta 1985. gadā iedibinātā Alfreda Amtmaņa Briedīša prēmija, kuru pasniedz reizi divos gados diviem NT darbiniekiem 5. augustā.

Muzejā apskatāms :

  • Ģimenes istaba
  • Alfreda Amtmaņa Briedīša radošo darbu istaba
  • A.Amtmaņa Briedīša prēmijas laureātu istaba
  • Izstāžu zāle, kur papildus esošajām ekspozīcijām skatāmas mākslas, lietišķās mākslas izstādes.

Muzeja pakalpojumi : Ekskursiju vadīšana

Ieejas maksa:
0.70 eur - pieaugušajiem;

0.40 eur - skolas vecuma bērniem, pensionāriem.

Uzņemam kāzu viesus:

Programmā jautras izdarības un derīgi padomi, praktiskas dāvaniņas no „Silmaču saimes”, jo Alfreda Amtmaņa Briedīša mīļākais režijas darbs bija R.Blaumaņa „Skroderdienas Silmačos”.

„Ak, mīļā, katram labam cilvēkam labprāt spiestu roku un teiktu, vai tu zini arī, cik es esmu laimīgs!”

Amtmaņu muzeja telpa (36,2 m2), „Zvanītāju Bukas”, Valle, Valles pagasts - 20.33 EUR (bez PVN) par vienu stundu

Amtmaņu muzeja visa teritorija, „Zvanītāju Bukas”, Valle, Valles pagasts - 40.66 EUR (bez PVN) par vienu stundu

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji Skatīt vairāk   Muzeja ekspozīcijas    Tūrisma apskates objekti Skatīt vairāk   Skroderdienas Silmačos (Kāzu pieturvietas, programmas, atrakcijas)    Izstāžu zāles    Ekskursijas skolēniem
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 28643
Meklēšanas rezultātos parādīts : 121107


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
CLC, grāmatvedības pakalpojumi
CLC, grāmatvedības pakalpojumiGrāmatvedības pakalpojumi, konsultācijas, uzņēmumu reģistrācija. Virtuālais birojs.
Jolanta, viesnīca
Jolanta, viesnīcaAtpūtas centrs Jolanta, Alūksnē, piedāvā komfortablus un ērtus viesnīcas numuriņus Alūksnes viesiem. Sauna, baseins, banketu zāle. Draudzīgas cenas.
Iks park, biedrība
Iks park, biedrībaBiedrība “Iks parks” piedāvā izbaudīt lauku priekus, spēlējoties un relaksējoties meža malā. Šeit iespējams nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un to īpašības.
Eko Solis, SIA
Eko Solis, SIA"Eko Solis" piedāvā ekoloģisku dabīgu koka impregnantu, kas lietojams iekšdarbiem un ārdarbiem. Augu izcelsmes produkts - tas ir izgatavots no linsēklu eļļas.
LaPizza, SIA, picērija - kafejnīca
LaPizza, SIA, picērija - kafejnīcaItāļu picas Latgaliešu gaumē! Vienmēr svaiga un garda produkcija. Jauka, mierīga atmosfēra. Laipni gaidīts ikviens viesis.
Silta-maja.lv
Silta-maja.lvSilta-Māja.lv ir apkures sistēmu montāžas kompānija ar lielu pieredzi siltumsūkņu tirgū, nodrošinot saviem klientiem augstu montāžas un apkalpošanas kvalitāti par pieejamu cenu.
www.carparts.lv, Auto rezerves daļu tirdzniecība Rīgā
www.carparts.lv, Auto rezerves daļu tirdzniecība RīgāCarparts.lv piedāvā jaunas auto rezerves daļaļas jebkuram auto Šeit Jūs varat ātri un ērti iegādāties jebkurai automašīnai jaunas rezerves daļas, aksesuārus, eļļas un visus nepieciešamos šķidrumus Jūsu auto.
Elizabete, stomatoloģijas un lāzerterapijas klīnika
Elizabete, stomatoloģijas un lāzerterapijas klīnikaZobārstniecības pakalpojumi. Bērnu zobārstniecība. Stomatoloģija. Zobu mākslinieciskā restaurācija. Zobu protezēšana.
Marteks noma, autoserviss
Marteks noma, autoservissMarteks auto piedāvā plašu auto rezerves daļu un piederumu klāstu no pasaulē pazīstamākajiem ražotājiem. Mūsu auto centrā Jūs noteikti atradīsiet to, kas nepieciešams Jūsu auto.
Visi banneri