Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Zeltiņu Evaņģēliski luteriskā baznīca

Zeltiņu Evaņģēliski luteriskā baznīca

Zeltiņu baznīca, Zeltiņi, Zeltiņu pagasts, Alūksnes novads, Latvija, LV-4345
(+371) 28351792
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Pirmo reizi dokumentos dievnams Zeltiņos pieminēts 1668. gadā kā Alūksnes draudzes sastāvdaļa un atradās netālu no 1683. gadā Ernsta Glika dibinātās skolas. Ziemeļa kara laikā (1700 – 1721) baznīcu un skolu nodedzināja. 1725. gadā nodegušā dievnama vietā uzcēla koka guļbaļķu baznīcu, bet mūsdienās esošā mūra baznīca pēc arhitekta F.Zīgeļa projekta uzcelta 1826. gadā jaunizvēlētā vietā uz neliela pakalniņa netālu no Melnupes.

Padomju varas gados (1967. gadā) baznīcu brutāli izposta – nogāza troni, sadauzīja un metāllūžņos nodeva zvanu, izpostīja iekštelpas, sazāģēja solus un dievnamā iekārtoja minerālmēslu un lopbarības noliktavu.

Zeltiņu Evaņģēliski luteriskā baznīca ir padomju laikā visvairāk cietusī baznīca Alūksnes novadā.

Pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas draudze, tās priekšnieka Pētera Bebra vadībā uzsāka dievnama atjaunošanu. Pirmais dievkalpojums daļēji atjaunotajā baznīcā notika 1995. gadā, kad grīdas vietā vēl bija tikai smilts, bet 1996. gadā dievnama 170. gada jubilejas svinības notika jau atjaunotā baznīcā. Šobrīd dievkalpojumi notiek divas reizes mēnesī – otrajā un ceturtajā svētdienā.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresDraudzes Baznīcas, dievnami
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 5755
Meklēšanas rezultātos parādīts : 38884


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
SPA Estonia, SPA viesnīca
SPA Estonia, SPA viesnīcaSPA Estonia ir ārstniecības un rehabilitācijas centrs, kurš piedāvā ne tikai veselību nostiprinošas, bet arī daudz un dažādas skaistumu veicinošas procedūras.
Palmas, brīvdienu māja
Palmas, brīvdienu mājaBrīvdienu māja Palmas atrodas 1500 metri no jūras, Jūrkalnes centrā : divstāvu jauna guļbūves ēka, divas atsevišķas istabas otrā stāvā, gultas vietu skaits 8, ir virtuve (ledusskapis plīts, trauki, izlietne, silts ūdens) duša, vc,
Juku dzirnavas, atpūtas komplekss
Juku dzirnavas, atpūtas komplekssJuku Dzirnavas ir 85 hektari bezrūpīgas dabas ar dažādām izklaides iespējām un plašu izmitināšanas izvēli pāriem, ģimenēm un grupām
Meļķerti, viesu nams
Meļķerti, viesu namsViesu nams Meļķerti atrodas pāris kilometru attālumā no Kandavas un piedāvā lieliskas telpas dažādu svinību organizēšanai. Klusums, pirts, baseins, naktsmītnes.
Vecliepas, brīvdienu māja
Vecliepas, brīvdienu mājaVecliepas, Ventas upes krastā. Makšķerēšanas un sportošanas iespējas. Telpas svinībām. Mājiņas ar terasi un grilu.
Lantus, lauku māja
Lantus, lauku mājaAtpūta laukos ar lauku labumiem un zāļu tējām, izbaudot lauku SPA, kas dos iespēju uzlabot savu pašsajūtu un radīt laimes sajūtu.
INSAFE, SIA
INSAFE, SIALielākais seifu un metāla mēbeļu ražotājs un izplatītājs. Mūsu preču klāstā ir seifi un metāla mēbeles. Seifi ir testēti neatkarīgās laboratorijās un ieguvuši Eiropā atzītus sertifikātus – ECB-S un IMP.
Klivet, veterinārā klīnika
Klivet, veterinārā klīnikaVairāku dzīvnieku veidu ārstēšana (arī dekoratīvo grauzēju, putnu, sesku). Terapija un ķirurģija. Vakcinācijas, mikročipēšana un konsultācijas. Mājas vizītes pēc iepriekšēja pieraksta.
Pļavnieki, veterinārā klīnika
Pļavnieki, veterinārā klīnikaMūsu klīnikās Jūs saņemsiet kvalificētu konsultāciju un medicīnisko palīdzību, īstu sapratni un atbalstu. Jo taču tieši tas ir nepieciešams gan saslimušajiem mīluļiem gan to īpašniekiem.
Visi banneri