Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Vānes evanģēliski luteriskā baznīca

Vānes evanģēliski luteriskā baznīca

Vānes baznīca, Vāne, Vānes pagasts, Tukuma novads, Latvija, LV-3131
(+371) 26358060
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Apraksts: Vānes evanģēliski luteriskā baznīca ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis; sienu gleznojumi - valsts nozīmes mākslas piemineklis.

Pirmo baznīcu no koka 1573. gadā uzcēla Solomons Henings. Tagadējo mūra baznīcu 1654. - 1663. gadā būvēja viņa dēla Gotharda Heninga laikā. Baznīcas būvēšanas laikā tapuši arī unikālie sienu gleznojumi. Ēka atjaunota 1789. gadā, kad sienu gleznojumi aizkrāsoti. 1839. gadā Aizupes muižas īpašnieks Pauls fon Hāns un viņa sieva baznīcai dāvinājuši jaunas ērģeles.

Latvijā Vānes baznīca pazīstama ar krāšņajiem 17.gadsimta baroka siena gleznojumiem, kas ilgu laiku bijuši slēpti cilvēka acij, jo baznīcā veikti vairāki remonti. Tie ir unikāli Latvijas mākslas vēsturei, jo pietiekami labi saglabājušies un redzami diezgan lielā platībā.

Pie baznīcas uzstādīta piemiņas zīme apkārtnē kritušajiem nacionālajiem partizāniem. Viņu vidū ir arī majors Ozols, kura komandētais prettanku divizions likvidēja krievu armijas frontes pārrāvumu pie Auces 1944. gada nogalē.

Iespējams apskatīt baznīcas pagrabu.

Nostāsts vēsta, ka zem Vānes baznīcas esot aprakta zelta kariete.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresDraudzes Baznīcas, dievnami
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 8609
Meklēšanas rezultātos parādīts : 113783

Mārkulīči, medību sporta un atpūtas vieta
Mārkulīči, medību sporta un atpūtas vietaMārkulīču āra šautuvēs var izmēģināt dažādus medību šaujamieročus, šaušanu ar loku, apgūt zināšanas pie prasmīga šaušanas instruktora. Te ir sporta laukumi, neparastas brīvā kritiena šūpoles, kā arī iespēja nakšņot mājīgā viesu namiņā ar pirti.
Hidrolats, SIA, metālapstrāde
Hidrolats, SIA, metālapstrādeRūpnīca „Hidrolats" ir specializējusies vienpusēju, divpusēju, kā arī teleskopisko hidraulisko cilindru ražošanā. Mūsu vairāk nekā 60 gadu uzkrātā bagātā pieredze, speciālas iekārtas un tehnika dod iespēju izgatavot augstas kvalitātes un dažāda izmēra hidrauliskos cilindrus.
Komforts, santehnikas un apkures salons
Komforts, santehnikas un apkures salonsEVA-SAT galvenais darbības virziens ir augstas kvalitātes sanitāras un apkures tehnikas mazum- un vairumtirdzniecība.
Nabīte, kempings
Nabīte, kempingsGleznaina vieta, Lielā Nabas ezera krastā, viesu māja ar banketu zāli un 7 labiekārtotiem numuriņiem, pirts, 36 kempinga mājiņas. Ūdens velosipēdu un laivu noma, sporta un bērnu rotaļu laukumi. Vasaras kafejnīca, telšu un piknika vietas, makšķerēšanas iespējas, peldvieta.
Raunas lauktehnika, SIA, metālapstrāde
Raunas lauktehnika, SIA, metālapstrādeMetāla dekoratīvie izstrādājumi. Dārza mēbeles. Sētas, vārti, kāpnes un margas. Iebūvējamās mēbeles. Iespēja pasūtīt mēbeles, interjera elementus pēc individuāla projekta.
Vestiena***, viesnīca
Vestiena***, viesnīcaViesu nams, kafejnīca, telpas semināriem un pirts. Makšķerēšana tuvumā esošajos ezeros un sēņošana. Blakus atrodas Latvijas lepnums - Gaiziņkalns (311 m), turpat līdzās - Bākūžkalns (268 m).
Tauriņkrasti, piejūras veselības un aktīvās atpūtas centrs
Tauriņkrasti, piejūras veselības un aktīvās atpūtas centrsViesu nams Tauriņi. Mājīgi numuriņi, pirts, SPA. Aktīvā atpūta: teniss, basketbols, volejbols, batuts bērniem, biljards.
Rojas rodes, brīvdienu māja
Rojas rodes, brīvdienu mājaRojas Rodes ir savrupa brīvdienu māja ar visām ērtībām un atsevišķu slēdzamu ieeju netaļu no jūras.
Wood4ex, SIA
Wood4ex, SIAKurināmais, Malka, Malka maisos, Malka kastēs, Kamīnmalka, Malkas piegāde, Taras paletes, izgatavošana, Apaļkoku, zāģbaļķu iepirkšana.
Dzērienu serviss
Dzērienu servissDzērienuserviss.lv izplata vīna un citu dzērienu pildīšanas iekārtas, kas īpaši piemērotas dažādiem dzērienu ražotājiem. Piedāvājam dažādu aprīkojumu augļu un ogu apstrādei, sulu, vīna u.c. alkoholisko dzērienu izgatavošanai
Visi banneri