Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Rubenes evaņģēliski luteriskā baznīca

Rubenes evaņģēliski luteriskā baznīca

Rubenes baznīca, Rubene, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Latvija, LV-4227
(+371) 29723322
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

3. gs. celtā Rubenes baznīca ir Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Sākotnēji tā bijusi koka ēka, bet tagadējo izskatu ieguvusi 1739. gadā. Rubenes baznīcas grīdas atjaunošanas laikā 2000. gadā tika atrastas senas kapenes, par kuru pastāvēšanu līdz šim nebija ziņu.

Iepriekš piesakot gida pakalpojumus,baznīcā vari aplūkot multimediālu ekspozīciju, kas integrēta atjaunotā interjerā un ar interaktīvi vadāmu videoprojekciju palīdzību stāsta par apkārtnes vēsturi no 13. gs. līdz mūsdienām, īpaši akcentējot Livonijas Indriķa ieguldījumu. Iepazīsi baznīcu un tās apkārtni savdabīgā gaisotnē, kā arī varēsi aplūkot Indriķa mājiņas āra izstādi.

Restaurētajā vēstures ekspozīcijas skapī aplūko Valsts nozīmes priekšmetu atdarinājumus: oblatu kārbiņu (1755. gads) un kausu (1849. gads), kā arī citus Rubenes baznīcas vēsturei nozīmīgus priekšmetus, tajā skaitā no Valmieras muzeja krājumu glabātuves deponēto vīna kannu.

Katru dienu bez maksas ir iespēja apskatīt Rubenes draudzes kalpotāju mājā izveidoto ārtelpas vitrīnu ar ekspozīcijām, kas iepazīstina ar Rubenes draudzes notikumiem un vēsturiski nozīmīgiem procesiem Vidzemē, kā arī tādām ievērojamām personām kā Latviešu Indriķi, Kristofu Harderu, Voldemāru Dītrihu brīvkungu fon Budbergu Benninghauzenu.

Uzkāpšana baznīcas tornī par ziedojumiem iespējama katru dienu bez iepriekšējas saskaņošanas.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresDraudzes Baznīcas, dievnami
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 6765
Meklēšanas rezultātos parādīts : 37008


Zivtiņi, viesu nams
Zivtiņi, viesu namsViesu nams Zivtiņi Kaltenē, jūras krastā. Naktsmitnes 40 per., pirts, baseins, 2 banketu zāles, 3 kotedžas.
Sauna katram , veikals
Sauna katram , veikalsIebūvējam saunas pēc individuāla projekta. Pirts aksesuāri. Pirts krāsnis. Sāls istabas, paneļi. Gatavas saunu kabīnes. Aprīkojuma uzstādīšana.
AMBE, salons Tūkstoš grīdu, grīdas segumi
AMBE, salons Tūkstoš grīdu, grīdas segumiTrīs slāņu parkets, klasiskās un eksotiskās koksnes, dažāda veida gumijas segumus - bērnu rotaļu laukumiem, fitnesa, trenažieru zālēm, šautuvēm un citām sporta grīdām.
Belameks, apdares materiāli
Belameks, apdares materiāli Firma Belameks viens no lielākajiem tapešu piegādātājiem Latvijā. Ievedam tapetes no Vācijas, Anglijas, ASV. Piegādājam tapetes ar preču zīmi RASCH.
LMIC servisa centrs
LMIC servisa centrsLMIC SERVISS ir autorizēts SIEMENS servisa partneris. Veicam SIEMENS mobilo telefonu garantijas un pēcgarantijas remontus. Labojam NOKIA, SAMSUNG, SonyEricsson, Motorola u.c.
Vīnogu stādi
Vīnogu stādiVīnogu stādu audzētāja un šķirņu kolekcionāra Gata Kužuma saimniecībā pašlaik pārbaudes nolūkos, dārza apstākļos, tiek audzētas vairāk kā 300 vīnogu škirnes. Katru gadu kolekcija papildinās ar 20 - 30 jaunām šķirnēm, atmetot mūsu apstākļiem nepiemerotās. Būsim priecīgi jums palīdzēt, lai arī jūsu mājās augtu ražens vīnkoks, kurš priecētu ar saldām un sulīgām ogām.
Lumag Machinery Baltic
Lumag Machinery BalticJaudīga un kvalitatīva malkas sagatavošanas tehnika. Benzīna dzinēja, elektromotora un traktora piedziņas profesionālie, hidrauliskie malkas skaldītāji.
Port Hotel, viesnīca
Port Hotel, viesnīcaPORT HOTEL atrodas vienā no skaistākajām un ekskluzīvākajām vietām Pierīgā – Ādažos, ieskauta skaista priežu meža ielokā. Viesnīca piedāvā 29 mūsdienīgus, ērtus un komfortablus numurus 3 klājos ar individuālu dizainu un visu nepieciešamo viesu ērtībām
Garāža, bārs - restorāns
Garāža, bārs - restorānsBārs/restorāns „Garāža” ir neparasta vieta mazajā Vecrīgas Aldaru ielā, kur, iekārtojoties ērtajos mašīnu sēdekļos pie bāra vai vilcienu krēslos terasē, izbaudīt patiesi izcilu maltīti, reibinoši garšīgus kokteiļus, kā arī dzīvās mūzikas, sporta spēļu, DJ un koncertierakstu vakarus.
Boats SB, SIA
Boats SB, SIABoats SB ražo izstrādājumus no stiklašķiedras. Ārējo baseinu, airu laivu, kanoe, glābšanas plostu ražošana, modeļu un formu izgatavošana betona lējumiem.
Visi banneri