Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Valmieras Svētā Sīmaņa Evaņģēliski luteriskā baznīca

Valmieras Svētā Sīmaņa Evaņģēliski luteriskā baznīca

Bruņinieku iela 2, Valmiera, Valmieras novads, Latvija, LV-4201
(+371) 29413043
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas viduslaiku arhitektūras pieminekļiem, kurā atrodas vērtīgi mākslas pieminekļi – viduslaiku kapu plāksnes, gleznotāja Kārļa Kristiana Fogela – Fogelšteina altārglezna, 1739. gadā darinātā kancele, Eiropā nozīmīga mākslinieka Fridriha Ladegasta ērģeles un citi.

Baznīcas darba laikā vari uzkāpt baznīcas tornī, kur pa ceļam iespējams aplūkot gan baznīcas zvanu un pulksteņa mehānismu, gan arī nelielo, tornī iebūvēto izstāžu zāli, kur viena no gleznām “atdzīvojas”,sastopot savus viesus. No torņa skatu laukuma paveras iespaidīga ainava uz pilsētu un Gauju, savukārt, ja ir skaidras debesis, tad iespējams saskatīt pat Zilokalnu. Ja kāpšana augstos torņos tomēr nevilina, panorāmu vari vērot ar interaktīva ekrāna palīdzību baznīcas zālē, kas raida tiešraidi no torņa.

Baznīcas celtniecība ir sākta 1283. gadā, līdz mūsdienām teju pilnībā saglabājot baznīcas viduslaiku izskatu.

Tā kā baznīcas celšanas vieta tikusi iesvētīta un pamatakmens likts 28. oktobrī, Sīmaņa dienā, tai dots nosaukums par godu šim Kristus māceklim.

Kā atgādinājums par Livonijas karu ir baznīcas ziemeļu sienā iemūrētās divas akmens lodes, kas bija sadragājušas baznīcu. Savukārt pie baznīcas ieejas ir novietots ķēdes fragments no kauna staba, pie kura līdz pat 19. gadsimta sākumam sodīja ļaudis, kuri nebija pakļāvušies sava laika likumiem.

1883. gadā par Sv. Sīmaņa draudzes mācītāju kļuva pirmais latvietis – Jānis Neilands (1840-1915), kurš piedalījies Bībeles un Vidzemes dziesmu grāmatu jaunizdevumu sagatavošanā. Tam par godu netālu no baznīcas galvenās ēkas uzstādīts tēlnieka Andra Vārpas veidotais piemineklis.

Baznīca ir viens no Camino Latvia maršruta posma Strenči -Valmiera pieturpunktiem, kur iespējams saņemt gan dziedināšanu, gan zīmodziņu savā Svētceļnieka pasē.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami    Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 6857
Meklēšanas rezultātos parādīts : 31335


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Pētes, labiekārtošana, apzaļumošana
Pētes, labiekārtošana, apzaļumošanaSpeciālisti ātri un droši nozāģēs bīstamos kokus jūsu īpašumā, kā arī nodrošinās koksnes atlieku un zaru transportēšanu un utilizāciju. Pieredze lielu objektu (trases gar ielām, lieli būvlaukumi).
Sumbrs, kafejnīca - motelis
Sumbrs, kafejnīca - motelisKafejnīca - motelis, ēdiena pasūtīšana ceļā, iespējams klāt galdus līdz 50 cilvēkiem.
Lidums SIA, kokapstrāde
Lidums SIA, kokapstrādeLidums SIA.Koka produkcija dārzam un pagalmam, zāģmateriāli, apdares dēļi, liekti līmētie materiāli, zāģmateriālu žāvēšana un pārstrāde.
Cheirons, veterinārā klīnika - aptieka
Cheirons, veterinārā klīnika - aptiekaKlīnikā piedāvājam daudzpusīgu visa veida veterināro palīdzību dzīvniekiem (suņiem, kaķiem, seskiem, trušiem, jūras cūciņām, kāmīšiem u.c.) Slimību diagnostika un ārstēšana, vakcinācija, mikročipēšana, ķirurģiskās operācijas dzīvniekiem (t.sk. kastrācija, sterilizācija, audzēju operācijas, kaulu lūzumu operatīvā un konservatīvā ārstēšana, traumas, brūces u.c.) Laboratorijas analīzes, rentgens, ultrasonogrāfija.
Jena motors, SIA, atpūtas saimniecība
Jena motors, SIA, atpūtas saimniecībaKvadrociklu, motoroleru, motociklu, ūdens un sniega motociklu noma un tirdzniecība. Sporta inventāra noma.
Bīriņu Pils, viesnīca
Bīriņu Pils, viesnīcaBīriņu pils, neogotikas arhitektūras pērle Vidzemē. Vieta svinībām, viesnīca, jaunlaulāto numurs, pirtis, Dzirnavu krodziņš, skaists parks Bīriņu ezera krastā.
Lapsas, atpūtas bāze
Lapsas, atpūtas bāzeViesu nams Lapsas, naktsmājas, pirti, baļļa, banketu zāle, telts vietas. Piedāvājums ūdenstūrisma cienītajiem – piecvietīgi katamarāni, kanoe laivas, piegāde.
Vidi, viesu nams
Vidi, viesu namsAtpūta pie Sasmakas ezera. Vieta svinību, sporta pasākumu un nometņu organizēšanai. Banketu zāle un pirts.
Pļavnieki, veterinārā klīnika
Pļavnieki, veterinārā klīnikaMūsu klīnikās Jūs saņemsiet kvalificētu konsultāciju un medicīnisko palīdzību, īstu sapratni un atbalstu. Jo taču tieši tas ir nepieciešams gan saslimušajiem mīluļiem gan to īpašniekiem.
Visi banneri